VAZO

Initiatief ZO Bereikbaar roept bedrijven op supporter te worden voor een optimaal bereikbaar Amsterdam Zuidoost


July 2, 2020

zo bereikbaar.jpg

Persbericht 

Initiatief ZO Bereikbaar roept bedrijven op supporter te worden voor een optimaal bereikbaar Amsterdam Zuidoost 

Amsterdam Zuidoost staat aan de vooravond van een grote transformatie. Een flinke toename van het aantal woningen, inwoners en arbeidsplaatsen. Om te zorgen dat het gebied nu en de komende jaren bereikbaar blijft, richtten Johan Cruijff ArenA, gemeente Amsterdam, ING en Breikers het initiatief ZO Bereikbaar op. Samen zetten zij zich in voor groen en zorgeloos reizen, om daarmee Amsterdam Zuidoost optimaal bereikbaar te maken voor iedereen. Zij roepen bedrijven in Zuidoost op om aan te sluiten als supporter van ZO Bereikbaar. 

Tot 2040 zijn in Zuidoost circa 40.000 extra woningen gepland. Daarnaast komt er extra ruimte voor voorzieningen en werkgelegenheid. Deze brengen circa 38.000 extra arbeidsplaatsen met zich mee. Deze ontwikkelingen vinden plaats in een gebied met het grootste entertainmentcluster van Nederland met jaarlijks miljoenen bezoekers. 

Ambitie ZO Bereikbaar

Deze mooie ontwikkelingen hebben tot gevolg dat het steeds drukker wordt in het gebied. Om deze drukte aan te kunnen, is het belangrijk dat iedereen stilstaat bij zijn manier van reizen en hoe dat een dagje anders kan. ZO Bereikbaar heeft concreet de volgende doelen voor 2025:

  • 10.000 meer fietsers in het gebied
  • Geen groei meer van het autoverkeer
  • 10% groei in samen reizen
  • 40 werkgevers zetten in op spreiding van werktijden, werklocatie en aanpassingen in mobiliteitsbeleid 

Speciale oplossingen voor werkgevers

ZO Bereikbaar zet zich in voor iedereen die werkt en woont in Amsterdam Zuidoost of die het gebied bezoekt voor een event, een lekker hapje eten of de winkels. Voor werkgevers biedt ZO Bereikbaar speciale oplossingen. ZO Bereikbaar helpt werkgevers met (kosteloos) advies en concrete proposities om hun medewerkers relaxed naar Amsterdam Zuidoost te laten reizen. Denk aan e-bike probeeracties, maatwerk voor parkeren op afstand of een slimme tool voor carpoolen. 

Word ook supporter van ZO Bereikbaar!

Steeds meer organisaties worden supporters van ZO Bereikbaar. Het initiatief heeft grote ambities en daar is de hulp van bedrijven in Zuidoost bij nodig. Bedrijven kunnen vrijblijvend meer informatie opvragen of direct aansluiten als supporter van ZO Bereikbaar. Neem hiervoor contact op met mobiliteitsmakelaar Marc van der Seijs via marc@zobereikbaar.nl

Meer informatie op www.zobereikbaar.nl

Ga voor meer informatie over ZO Bereikbaar naar www.zobereikbaar.nl. Of volg ZO Bereikbaar op LinkedIn.  

 

Ga naar het nieuwsoverzicht

word lid!


Maak kennis met dé netwerk- en belangenbehartigingsorganisatie van Amsterdam Zuidoost! Meld u aan voor één van onze bijeenkomsten of maak een afspraak met VAZO-directeur Huib van Santen voor een vrijblijvend gesprek. 

Impressies


ZuidoostPartners Stadsdeel Zuidoost